Малко е вероятно Хамас да отхвърли предложението за  което получи

...
Малко е вероятно Хамас да отхвърли предложението за  което получи
Коментари Харесай

Хамас прекратява огъня само при обещание на Израел да спре войната

Малко е евентуално " Хамас " да отхвърли предлагането за  което получи от медиаторите по-рано тази седмица. Палестинската формация обаче н яма да го подпише без уверения, че Израел се е заел да постави завършек на войната. Това съобщи палестински формален представител, представен от " Ройтерс ".

Катарски и египетски медиатори показаха на " Хамас " първото съответно предложение за дълготрайно прекъсване на боевете в Газа , контрактувано с Израел и Съединените щати на договарянията в Париж предходната седмица. " Хамас " уточни, че учи текста и приготвя отговор.

Палестинският чиновник разясни, че текстът от Париж планува първа фаза с дълготрайност 40 дни, по време на която боевете ще бъдат прекъснати, до момента в който " Хамас " освободи останалите цивилни измежду над 100-те заложници, които към момента държи. При последващите стадии ще бъдат освободени израелски бойци, а също ще бъдат предадени телата на мъртви заложници.

" Очаквам, че " Хамас " няма да отхвърли документа, само че също може да не даде изрично утвърждение " , съобщи палестинският чиновник, поискал анонимност.
 Израел си желае заложниците от
Израел си желае заложниците от " Хамас ", само че не непременно

Нетаняху отхвърля да приключи войната

" Вместо това чакам да изпратят позитивен отговор и да потвърдят настояванията си: с цел да бъде подписано съглашението, то би трябвало да подсигурява, че Израел ще се ангажира да приключи войната в Газа и да изтегли силите си изцяло от анклава ".

Подобна дълга пауза ще бъде първата от 7 октомври насам, когато бойци на " Хамас " нападнаха Израел, убиха 1200 души и взеха 253 заложници. В отговор Израел предприе атака, която опустоши огромна част от Газа.

Здравните управляващи в анклава оповестиха, че над 27 000 души са починали , а още хиляди мъртъвци остават под руините.

до момента - в края на ноември, продължи единствено седмица.

Двете воюващи страни са в остро недоразумение по отношение на това какво ще последва при контрактувано помирение. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече да не изтегля войските си до " цялостна победа ", която той дефинира като

Палестинската формация пък показва, че няма да подпише никакво краткотрайно помирение, в случай че Израел не се ангажира с евакуиране на силите си и дълготраен завършек на войната.
 Нетаняху и
Нетаняху и " Хамас " остават непреклонни в настояванията си

Неясна е ориста на останалите заложници в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР